RTV Vojvodina – Radio Novi Sad 


Programsku satnicu dostavljamo na upit. Program se emituje bez prekida, 24h.

Opis i termini emitovanja emisija:

NA TRI VODE

Jutarnji program od 6 do 8 sati, na Radio Beogradu 2 (97,6 MHz) i Radio Novog Sada (87,7; 99,3 i na 99,6 MHz), kao i na sajtovima Radio Beograda (http://www.radiobeograd.rs/), Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine (http://www.rtv.rs/uzivo). Realizuje se iz tri studija: Radio Beograda 2, Radio Novog Sada i dopisništva Radio Beograda u Nišu. Osim najvažnijih jutarnjih informacija, vesti, stanja na putevima, prognoze vremena, u program se javljaju i reporteri iz sva tri grada. Stalne rubrike „Dečji budilnik“, „Dogodilo se na današnji dan“, „Vojvođanske zanimljivosti“, „Rokovnik“ i „Stari Niš“.  omogućiće zabavan početak dana i dobro raspoloženje redovnim slušaocima novog jutarnjeg programa.

POVODOM

Razgovor s gostom u studiju. Nakon prelistavanja dnevne štampe i komentarisanja najaktuelnijih događaja, sa stručnjacima u različitim oblastima razgovaramo, takođe, o najaktuelnijim temama u našoj svakodnevici.

Dnevnik muzičke omladine

Dnevnik muzičke omladine jedna je od najstarijih emisija Radio Novog Sada. Prvi put je emitovana 1967, godinu dana nakon osnivanja Muzičke omladine Novog Sada (1966). Mnogi članovi Muzičke omladine bili su urednici ove emisije. S uspehom se i danas emituje svake nedelje. Kroz rubrike U centru pažnje, Nekad i sad, Moj izbor, Saveti velikih pedagoga, Mali muzički dnevnik predstavljaju se mladi izvođači nižih i srednjih muzičkih škola, kao i studenti muzičke umetnosti. Od oktobra 2014. godine emisiju vodi i uređuje Katarina Veselinović.

Sportska subota

U emisiji „Sportska subota“ novinari sportske redakcije Prvog programa radija RTV-a razgovaraju sa sportistima, glumcima, privrednicima ili političarima o njihovom sportskom iskustvu i komentarišu aktuelne sportske događaje. Novi koncept emisije donosi i nove rubrike: „Stižu šampioni“ u kojoj predstavljamo priče o perspektivnim pionirima, omladincima i klubovima iz Vojvodine; „Oko terena – tematski o sportu“ je rubrika posvećena problemima u sportu, privatizaciji i finansiranju klubova, doping kontroli, omasovljenju sporta, radu sportskih sekcija u školama, ulozi roditelja u stvaranju sportske karijere dece i održavanju sportskih objekata. Rubrika „Manje poznati sportovi“ će slušaoce upoznati sa pravilima manje poznatih sportova, dok će rubrika „Kreativni rekreativci“ doneti priče i reportaže o planinarenju, krosevima, biciklizmu i drugim sportovima.

OTVORENO

Polučasovna emisija u kojoj dva puta mesečno, četvrtkom od 16 časova i 20 minuta, u programu Radio Novog Sada RTV-a o aktuelnim političkim, društvenim i socijalnim temama, kao i o važnim događajima u zemlji i svetu, govore gosti iz političkog i javnog života. Poslednjih deset minuta emisije predviđeno je za otvaranje telefonske linije putem koje će slušaocima biti omogućeno da gostu u studiju direktno postavljaju pitanja i dobijaju odgovore. Cilj emisije nije da presuđuje, nego da slušaocima omogući da samostalno zaključuju.

Autori emisije: Marija Maleš i Boro Lazukić

Poljoprivredno dobro

„Poljoprivredno dobro“ jedna od najstarijih emisija Radio Novog Sada. Bogato iskustvo od preko 60 godina, uz stalno praćenje poljoprivrednih dostignuća i novosti, bilo je i ostalo osnovni koncept ove emisije.
Emisija traje 60 minuta, a slušaoce, svake nedelje, očekuju saveti priznatih stručnjaka iz oblasti agrara s kojima razgovaramo o novim zakonima i uredbama, agronomskim pitanjima, od zemljišta do svih grana poljoprivredne proizvodnje.
Emisija „Poljoprivredno dobro“ emituje se nedeljom od 8 do 9 časova, a za one koji su zbog poslova u gazdinstvu propustili neku od emisija, mogu da je poslušaju i na našem servisu odloženog slušanja

Pod staklenim zvonom

Emisija „Pod staklenim zvonom“ Radio Novog Sada jedna je od prvih na ovim prostorima koja se bavi zaštitom životne sredine i ekologijom.
Prve četiri pilot emisije emitovane su na našem programu 1989, a od 1990. emituje se jednom nedeljno i traje jedan sat. Emisiju je pokrenuo jedan od osnivača Ekološkog pokreta Vojvodine, novinar Radio Novog Sada Bakir Zahirović.
„Pod staklenim zvonom“ bavi se temama iz oblasti zaštite životne sredine i ekologije, uglavnom na području Vojvodine, ali i globalnim ekološkim problemima. Cilj je ne samo informisanje slušalaca, nego i edukovanje i podizanje ekološke svesti građana. Emisija ne rešava ekološke probleme, ali ukazuje na njih i poziva da se nešto preduzme kako bi bilo poboljšano stanje životne sredine. Osim ekoloških aktuelnosti, u emisiji se predstavljaju i zaštićena prirodna dobra, ukazuje na njihovu vrednost, ali i na probleme i potrebu da se ona sačuvaju.
Eisija je na talasima Radio Novog Sada nedeljom od 9.05 do 10 časova.

Žena u kutiji

Emisiju posvećenu problemima, pojavama i mogućim rešenjima u poboljšanju statusa žena kod nas možete poslušati svake nedelje od 11 časova i 5 minuta.
Kroz emisiju „Žena u kutiji“ objašnjavamo ko je, čime se bavi i kroz šta prolazi žena u Srbiji, kao i žena u svetu.
Teme kao što su nasilje prema ženama, nasilje u porodici, položaj žena u društvu, stereotipi o polovima, želimo da približimo najširem auditorijumu.
Objašnjavamo, analiziramo i suprotstavljamo se predrasudama koje su vezane za abortus, prostituciju, feminizam, samohrano roditeljstvo, trgovinu ljudima i drugo.
Redovne rubrike emisije „Žena u kutiji“ su Udarna, Nepoznata, Uspešna i Kulturna. U ovoj emisiji možete čuti i tematski odgovarajuću i angažovanu muziku domaćih autora, najpre autorki.
Urednice serijala su Milica Kravić i Tamara Srijemac.

Iskorak

Osim opuštajućeg i zabavnog, emisija „Iskorak“ za slušaoce ima i edukativni karakter. Rubrika je savremena, bavi se isključivo urbanim, modernim, kao i elektronskim i organskim zvukom u isto vreme. Specifičnim jezičkim izrazom i samom tematikom prezentacije savremene muzike i modernih producentskih kuća, „Iskorak“ može samo da nadopuni program isključivom različitošću svega što se trenutno može slušati u etru. Potpuno uživanje i za najsofisticiranije uši.

Autorka i voditeljka: Julijana Milutinović

Spektar

„Spektar“ – magazin za kulturu Radio Novog Sada, zvučni almanah o događajima i ljudima koji kreiraju savremenu kulturnu scenu.

Svakog petka od 22:05 na Prvom programu Radio Novog Sada.

Opšta praksa

U „Opštoj praksi“ donosimo savete o zdravlju, kako da ga sačuvamo, poboljšamo i kako da se borimo sa bolestima. Predstavljamo nove mogućnosti u lečenju, zdrave stilove života i razbijamo predrasude u ishrani.

Autorka emisije: Jasmina Dabić

Sport i razonoda

Opis: U emisiji „Sport i razonoda“ novinari sportske redakcije Prvog programa radija RTV-a donose nove sportske priče i rubrike „Kao da je juče bilo“, „Paraolimpijci“ i „Iz sportske medicine“ i za Vas prate sve sportske događaje, rad amaterskih klubova u zemlji i inostranstvu, uz emitovanje odlične muzike po izboru muzičkih urednika Prvog programa radija RTV-a.

Svake nedelje od 15 časova i 30 minuta do 19 časova moći ćete da poslušate priče posvećene osobama sa invaliditetom koje se bave sportom, kao i savete za prevenciju sportskih povreda i njihovo uspešno saniranje.

Soslovije

Religijski nedeljnik Radio Novog Sada „Soslovije“ bavi se teološkim temama (praznici u crkvenom kalendaru, moralno-teološke dileme, istorijati crkava i manastira, razgovori sa duhovnicima itd).

Gosti emisije su veroučitelji, sveštenici, monasi i monahinje, vladike, biskupi, rabini, muftije, profesori sa Teoloških, ali i drugih fakulteta.

„Soslovije“ – emisija o religiji, nedeljom u 22:10

ŽIVETI BEZBEDNO

Četiri lica krivice: osumnjičeni, okrivljeni, optuženi i osuđeni. Poštujući prezumpciju nevinosti, emisijom „Živeti bezbedno“ ćemo pokušati da pokažemo da vestima iz „crne hronike“ ne moramo, po svaku cenu, pristupati senzacionalistički. Na tasu između težnje za efikasnom zaštitom društva od kriminaliteta i zaštite prava građana normativnim ograničenjima državnih organa, nalazi se upravo ono što nazivamo pretpostavkom nevinosti okrivljenog.

Zbog toga ćemo emisijom „Živeti bezbedno“ objediniti sve bezbednosne aspekte društva (policiju, vojsku, sudstvo, sektor za vanredne situacije) i pokušati da uz ozbiljan novinarski pristup otvorimo najakutnije probleme kriminalnog miljea u Srbiji, položaja vojske u procesu tranzicije i balansiranja u politici vojne neutralnosti, a kroz sve češći angažman u mirovnim misijama širom sveta, probleme u pravosuđu u kontekstu pregovora o poglavljima 24 i 25 u pridruživanju EU…

Svakog drugog četvrtka, u okviru popodnevnog programa radija, od 16.20.

Reset

U fokusu emisije „Reset“ su mladi, ali i svi oni koji se tako osećaju. Pričamo o aktuelnim temama i tražimo rešenja za probleme i dileme sa kojima se mladi u Srbiji danas suočavaju. Osluškujemo puls grada i upoznajemo vas sa kreativnim i zanimljivim ljudima čije priče vredi čuti. Preporučujemo vam šta da čitate, slušate i gledate.

Resetujte se sa nama nedeljom od 23 časa na Prvom programu Radio Novog Sada.

Noćni program

Nesanica nikad nije zvučala tako dobro!

Nakon višegodišnje pauze, iz noći u noć, od ponoći do 3 ujutro, druženje sa poznatim novosadskim voditeljima, glumcima i di-džejevima.

Biznis kompas

„Biznis kompas“ posvećen je aktuelnom ekonomskom trenutku, koji ima pre svega praktičan značaj, a to je: kako doći do posla, ostvariti zaradu, kako doći do povoljnih kredita za pokretanje sopstvenog biznisa i pronaći tržište za plasman proizvoda, itd. Tu su i osnovni ekonomski parametri koji opredeljuju poslovanje privrednika, berzanski izveštaji, informacije o poreskoj politici i sve što je važno za razvoj preduzetništva.

Abakus

Emisija o nauci i u obrazovanju u kojoj promovišemo znanje i učenje i govorimo o onima koji su svojim uspesima i inovacijama zaslužili naslovne strane.

Urednica emisije: Mirjana Damjanović Vučković

Reflektor

„Reflektor“ afirmiše, motiviše i promoviše mlade, i u 50 minuta osvetljava najvažnije segmente njihovog života u Srbiji.

TEMA EMISIJE problemski sagledava život mladih, i daje im prostor da iznesu svoje stavove, aktivnosti, borbe i rešenja za oblasti koje ih interesuju – od kulture, preko obrazovanja do politike – sa ciljem da podstakne njihovo aktivnije učešće u društvenim dešavanjima.

Rubrika GRAD MLADIH posvećena je aktivnostima koje za mlade sprovodi organizacija OPENS u susret i tokom 2019. godine kada Novi Sad postaje Evropska prestonica mladih, a kako bi svim građanima približili značaj omladinskog aktivizma i omladinskih politika.

Emisija Reflektor, ponedeljkom od 16.10 na Prvom programu radija – RTV.

Agroargumenti

U emisiji Radio Novog Sada „Agroargumenti“ koja je na programu svake srede od 16:10 govoriće se o novim tehnologijama, standardima, agroekonomiji, ruralnom razvoju, projektima, investicijama, preduzetništvu, biljnoj proizvodnji i stočarstvu.

Urednici: Đorđe Simović i Stevan Davidović

Četvrto doba

-Kako će se u buduće usklađivati penzije?

-Koji su simptomi glaukoma i kako se leči ta bolest oka?

-Upoznaćemo vas sa glumicom srpsko-makedonskog porekla koja je i u 91. godini aktivna u svojoj profesiji.

Urednica: Ljiljana Bandić

„Četvrto doba“, subotom u 8.10h.

Jazz kaleidoskop

Ova emisija predstavlja savremene tokove i nove tendencije u džez muzici XXI veka. Urednik Vladimir Samardžić prezentuje izdanja tog muzičkog žanra kroz numere s poslednjih albuma svetski poznatih autora i instrumentalista, ali i ostvarenja „zvezda u usponu“, koji uz veliko uvažavanje i poznavanje istorije džeza traže nove načine za ukrštanje različitih muzičkih pravaca i uticaja sa džez muzikom.

IT i ti

„IT i ti“ – dnevna doza informacione tehnologije.

Kroz novosti, praktične savete, aktuelna dešavanja i istorijat IT sveta vodi Vas Bojan Vasiljević.

U novoj sezoni „IT i ti“ – u novom terminu, petkom u 12 i 15 časova.

Radio Novi Sad - zvuk vremena

Naša sagovornica je Zora Dajč, novinar, reporter i urednik u Radio Novom Sadu. U Radiju je provela 33 godine. Kako je od profesora geografije postala novinar? Od koga je učila zanat? Zašto su je zvali drajver? Čega se najviše plašila, a šta je rasplakalo? Zbog čega je ponosna i šta smatra svojim najvećim profesionalnim uspehom? Poslušajte u 13,45.

Peta strana sveta

Turistički magazin „Petu stranu sveta“, koji je na našem programu posle vesti u šesnaest časova, posvećujemo „Drinskoj regati“, turističkoj ponudi Bajine Bašte, „Zlatiborskom kulturnom letu“, letnjoj sezoni na Kopaoniku i turističkim znamenitostima Subotice.

Uređuje i vodi: Irina Samopjan

Emisija na programu RNS1 u 16.05h

Naši u svetu

Emisija Naši u svetu prati život naših državljana, koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu. Prenosimo njihova iskustva iz raznih delova sveta, u kojima rade i stvaraju. O kulturi, umetnosti, sportu i čuvanju tradicije, o iskustvima i postignućima naših državljana na privremenom radu u inostranstvu, o tome koliko se naši u svetu osvrću za poreklom, ali i tome koliko u Srbiji brinu o onima koji su otišli.

Autor emisije Goran Pavlović, novinari saradnici Ljiljana Bandić, Milijana Kočić i Nikola Rausavljević.

Događaji i teme koje nas povezuju, u emisiji Naši u svetu, petkom u 19.05 do 20 časova.
Jer, „granice ne postoje u mislima brižnih“.

U dobrom društvu

Odabrani gosti koji svojim životom i stvaralačkim radom ostavljaju značajan odjek na kulturnoj i javnoj sceni. Harizmatični i zanimljivi sagovornici od kojih možemo, pored ostalog i da naučimo umeće življenja. U „Dobrom društvu“ sa Goranom Vukčevićem.

Sektor plus

U rubrici „Sektor plus“ novinari Prvog programa Radija donose teme o radu nevladinog sektora, socijalnoj oblasti i sindikatima, nauci, obrazovanju i zdravlju.

Veliki odmor

Na kraju sezone emitovanja emisije „Veliki odmor“ podsećamo na najvažnija pitanja koja ste mogli da pratite na talasima Radio Novog Sada. Zašto je važno da razgovaramo o promenama u odnosu roditelja i dece? Zašto je važno da pomirimo tradicionalno i savremeno? Zašto je značajno da ukazujemo na propuste roditelja u vaspitanju?

Autor: Biljana Кuriš

Puls magazin

U novoj emisiji kolažnog tipa „Puls magazin“ uživo sa gostima i slušaocima Prvog programa radija RTV-a razgovaramo o određenoj temi u potrazi za kvalitetnim, životnim pulsom.

Jugovinil

Posle sedam godina emitovanja rubrike „Jugovinil“ na Prvom programu radija RTV-a ova rubrika prerasta u emisiju. U njoj se urednik Nikola Glavinić bavi zabavnom muzikom socijalističke Jugoslavije, velikim festivalima i događajima, večnim hitovima i zvezdama tog vremena, ali i zanimljivim i zaboravljenim pesmama i pevačima i kompozitorima. Svake subote od 11 časova i 5 minuta.

Tinejdž svet

Emisija je kolažnog tipa i namenjena je deci starijeg školskog uzrasta (od 12 do 18 godina). Emisija je obrazovnog i zabavnog tipa.

Značajan deo emisije je promocija talentovane dece i njihovo stvaralaštvo, literarni radovi dece na teme koje ih zanimaju i o kojima razmišljaju i maštaju. Cilj je da se promovišu talentovana deca u svim oblastima: sport, nauka, umetnost i obrazovanje (deca pobednici takmičenja iz raznih predmeta). Tu su i razgovori sa decom i njihove poruke vršnjacima o tome kako biti uspešan u nečemu…

Emisija obuhvata i Vesti iz nesvesti koje nude zanimljive sadržaje, u stilu „Verovali ili ne“ iz sveta prirode, sporta, muzike, umetnosti, zdravlja i kulture. Ponekad su u emisiji i gosti poznati dečji stvaraoci koji čitaju svoje radove, govore o svojim sećanjima na detinjstvo i preporučuju knjige za čitanje. Takođe talentovana deca koja pišu i recituju govore svoje ili stihove naših poznatih pesnika.

Autorka emisije: Mirjana Petrušić

A sad ja

Dečija emisija zabavno obrazovnog tipa „A SAD JA“, svake druge subote nakon podnevnih vesti.

Emisija je kolažnog tipa, namenjena deci uzrasta od 6 do 15 godina i ima obrazovni karakter. Zmajjovana je voditeljka emisije i ona govori o raznim temama, deca odgovaraju svojim literarnim radovima na tu temu, učestvuju interpretacijom i glume u poučnim pričama, basnama i bajkama koje su narodne, a deca ih sama dopunjuju, menjaju i stvaraju.

Deca iz dečje radio grupe učestvuju u emisiji i kao dečji voditelji.

Autorka emisije: Mirjana Petrušić Zmajjovana

PONUDA ZA OGLAŠAVANJE – prvi program

opšti cenovnik 

Opšte odrednice 

** Za posebno ugovorenu poziciju prvi ili poslednji u bloku, cena se uvećava za 20%
** Cena emitovanja komercijalne televizijske reportaže i gostovanja u televizijskoj emisiji, u slobodnim terminima i gde je to moguće, se obračunava po ceni emitovanja propagandnog spota u terminu u kojem se realizuju komercijalna reportaža ili gostovanje, sa popustom 30%.
** Specijalni popusti:
– 50% za promociju delatnosti novina, časopisa, turizma (turističke zajednice, banjsko rekreativni centri, hoteli i sl.), filmskih distributera/domaće kinematografije, obrazovnih/školskih ustanova, kao i za institucionalnu promociju zdravstvenih institucija i ustanova.
– 75% za promociju delatnosti pozorišta, muzeja, umetničkih galerija, organizatora koncerata ozbiljen muzike, izdavača knjiga, za najavu kulturnih manifestacija i sportskih događaja, za ekološke akcije, kao i državnim organima, organima AP i lokalne samouprave, državnim organizacijama ili javnim organizacijama (ustanove, javne agencije i sl.) za akcije od javnog interesa.
-90% za medijsko sponzorstvo naučnih, obrazovnih, kulturnih i sportskih manifestacija, u slučaju posebnog programskog interesa koji utvrđuje Generalni direktor RTV odlukom i/ili ugovorom.
** Cene proizvodnje radio ili tv reklame LINK
** Propagandni materijal mora biti dostavljen najmanje 72 sata pre prvog planiranog emitovanja, u formatu koji odgovara tehničkim standardima emitovanjima na programima RTV
** Otkazi naručenih, odnosno zakupljenih termina emitovanja primaju se najkasnije 3 dana pre početka emitovanja. Otkaz na dan emitovanja nije moguć. Otkazom naručenog odnosno, zakupljenog termina se smatra i nedostavljanje propagandnog materijala sa pratećom dokumentacijom, neophodnom za početak naručenog emitovanja.