U SUBOTU 19. MAJA 2018. GODINE, PO PETNAESTI PUT ĆE SE ODRŽATI EVROPSKA NOĆ MUZEJA I U NOVOM SADU!


 

www.nocmuzeja.rs    www.facebook.com/nocmuzeja.novisad/   Instagram  @noc.muzeja.ns
  #NocMuzeja2018     #NocMuzejaNS

Slaveći istorijske pobede, ali i ljudske, intimne trijumfe često suviše male za stranice istorije, petnaesta Noć muzeja ove godine biće održana u subotu 19. maja u više od četrdeset gradova širom Srbije, među kojima je i Novi Sad!

Sve od 17 časova do jedan sat iza ponoći, muzeji, galerije i brojne institucije kulture otvoriće svoja vrata u još jednoj majskoj večeri koja miriše na kulturu, umetnost, radoznale umove i širom otvorene oči u noći. Pod programskom temom „Pobede i pobednici“, Noć muzeja ove godine provešće posetioce na putovanje kroz brojne priče koje osvetljavaju slavne stranice naše istorije, stogodišnjicu pobede u Prvom svetskom ratu, ali i brojne druge pobede u životu, umetnosti, prosvetiteljstvu, kulturi, nauci, u svemu što čini svet oko nas sadržajnijim, važnijim i vrednijim.

___

U ovogodišnjoj manifesetaciji Noć muzeja u Novom Sadu realizuje se program na 15 lokacija, namenjen svim uzrastima, od dece do najstarijih sugrađana. Veliku zahvalnost dugujemo našim dugogodišnjim partnerima, učesnicima i kreatorima programskih aktivnosti, kao i podršci realizaciji programa u Novom Sadu Kompaniji TeleGroup, jednoj od vodećih provajdera u oblasti IT, telekomunikacija i energetike, konsultantskoj i revizorskoj kući KPMG Beograd i Erste banci.

 ____

Noć muzeja predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd. Prva Noć muzeja, održana u 5 beogradskih muzeja i galerija, uspela je da animira više od 4.000 posetilaca, dok je za četrnaest godina taj broj narastao na neverovatnih 500.000 ulazaka u muzeje na skoro 200 lokacija u više od 60 gradova i mesta širom Srbije. U Evropskoj Noći muzeja prošle godine, učestvovalo je više od 3.000 muzeja u 30 država.

Viasat History je, već devetu godinu za redom, ponosni nacionalni sponzor manifestacije „Noć muzeja“. Prijatelji i sponzori 15. Noći muzeja su  Kompanija MTS i Kompanija Coca-Cola.

__________________________________________________________

Detaljan program u dokumentu – PROGRAM – sa satnicom